M22 i antågande.

Tisdag kväll kan bli varmare då stjärnklustret kommer i aktivt läge. Platser på lägre latituder känner nog av stjärnklustret tidigare och några dagar längre än vad vi gör här uppe i nordligare trakter. Här blir det kortvarigare men mer intensivt.

Åska, hagel och regn före midsommar.

Det kan bli åskskurar och hagel på tisdag, för då passeras två starkare stjärnkluster på förmiddagen. Dessutom passerar Sol-jordlinjen nära vintergatans centrum under några dagar framåt.

Skillnad på morgon och kväll.

På morgonen är den lokala zenitlinjen parallell med vintergatan men till kvällen går den igenom vintergatan och där finns mer värme och ljus.
Och till kvällen ser det ut så här

Skaplig dag ändå.

Ingen riktig träff men nära ändå kan ge en lite varmare dag. Det kan ha varit nära frostgrader i natt men får hoppas att hjortronen klarat sig.

Långtidsprognos för sommarvädret.

Varmt och soligt blir det. Kan bli ett otroligt bärår. I Juli varmare än normalt. I senare delen av juli och hela augusti kan det bli torrt och risk för bränder. För långtidsprognosen tittar jag på Jupiter och vad som finns bakom den. Helt tomt bakom den är det inte, vilket borgar för att det blir varmare. Den kommer också i s.k. opposition den 20:e augusti, då den kommer in på sol-jordlinjen. Hösten blir varm den också.

Molnbildning och kosmisk strålning.

Det blir andra typer av moln nu när det kommer starkare stjärnor i form av stjärnkluster. Jag kan hålla med den danske forskaren svensmark om sambandet mellan kosmisk strålning och molnbildning. Jag tror det handlar om ett fenomen som jag skulle vilja kalla forcerad kondensation inducerad av strålning från stjärnor. Speciella väderhändelser kan vara orsakade av kosmiska fenomen. Igår var jag t.ex. till Fulufjället och begrundade förödelsen efter regnovädret där för över tjugo år sedan. Grönskan har kommit tillbaka.

Den stora stjärnan Antares.

Det blev en träff med Antares nu på morgonen. Det blir tätare med starka stjärnkluster fram till midsommar då själva centrum på vintergatan blir aktivt. Till vänster i bild börjar man se närheten till galaxens centrum. Nu ska jag åka ned till byn och arbeta på fabriken. Inte ett moln syns till så här tidigt på morgonen.

Bengts rymdväder.

Vädret och ekliptikans stjärnor.

RSS 2.0