Vinglande månbana.

Då även månen kan ha den här ljus och värme-linsnings effekten, så blir det varmare tillfällen när månbanan kommer mer parallellt med jordens bana. Det blir fler träffar vid fullmånefaserna då. Dagens bild.

Kondensation med hjälp av strålning.

Enligt dansken svensmark så kan en extra kondensation ske då den kosmiska strålningen ökar. Nu passerades en stark strålningskälla för en vecka sedan med benämningen M75. En orsak till extra mycket regn vid en viss tidpunkt. Dagens bild.

Förångning och kondensation.

Månens passage av Sol-jordlinjen och vintergatans centrum vid midsommar kan ha lett till att en formligen värmekanon bildades som en effekt av den ovanliga konstellationen med månen huvudaktör. Värmen ledde till en ovanlig värmebölja som förångade upp mycket vatten i atmosfären lite överallt på världshaven. Nu kyls luften ner med en kondensation som följd. Då inträder det på vissa ställen omåttligt mycket regn istället. En bild från i midsommar den 24 Juni.

Så blev det högsommar igen.

Befinner sig den här zenitlinjen i närheten av stjärnklustret M75, ja då kan man nog räkna med högsommarväder. En vecka framåt kan det bli badväder.

Torkväder.

Efter massiva regnskurar och åska i förrgår så börjar det torka upp. Blixten slog ner i kyrktornet nere i byn så kyrkklockan stanna. Men idag blir det en bra start för torkväder då morgonens vändpunkt för zenitlinjen hamnade mitt för en stjärna och morgonen blir varm.
Klockan 12:45 kommer en portion värme till då zenitlinjen hamnar på ett stjärnkluster.

Varmare norrut.

Då den lokala horisontlinjen för nordligare latitud bli mer fokuserad mot en starkare stjärna idag så blir det varmare i Norrland än söderut.

En möjlig orsak till varmt väder.

Det blev en speciell händelse vid midsommar. Precis när Sol-jordlinjen är mitt för vintergatan och passerar den så infinner sig fullmånen där också. Värmen i Kanada och även här måste ju komma någonstans ifrån. Månen kan ha fungerat som en värmeförmedlare från vintergatans nära centrum. Det är inte så stor risk att månen passerar just när jorden är mitt för vintergatan, men i år gjorde den det. Värmen kom ju en vecka senare för den kan ha lagrats i högre luftlager eller kanske ännu högre upp. Bild från den 24 Juni.

Bengts rymdväder.

Vädret och ekliptikans stjärnor.

RSS 2.0