Varmare var fjärde vecka?

Då månen närmar sig jungfruns stjärnbild så ser det statistiskt ut som det blir varmare väder en vecka efteråt. En så enkel sak som att kolla upp när skogsbränder uppstår, går det att verifiera att så är fallet. Kanske ett tips till de som släcker skogsbränder. En aktuell bild visar att månen är i den positionen.

Jupiter, en stor planet.

Ja kanske den kan ha en viss inverkan på vädret med sin stora massa. Från solen sett så kommer den att passera en ganska stark stjärna den 20:e juni, alltså precis vid midsommar. Blir det speciella väderhändelser efter midsommar kan det vara den som orsakar diverse händelser. En bild på Jupiter den 20:e juni och en kryssmarkerad starkare stjärna under den.

Vädrets DNA.

Ekliptikans närbelägna stjärnor kan ha en stor påverkan på vädret. Och fördelningen av stjärnorna sinsemellan är på intet sätt lika, så då blir det både tomrum och förtätningar utmed ekliptikan. Det medför att exempelvis att halva dygn eller ibland flera dygn, blir det ingen eller också intensiv aktivitet från ekliptikan. Det blir på eller av hela tiden i ett oregelbundet mönster. Gula linjen är Ekliptikan. Rosa områden är det glesat mellan stjärnorna. Röda områden är tätare mellan stjärnorna. Bilden visar en tiodagars resa med jordklotet från höger till vänster. En dagsaktuell bild.

Ett svart hål ?

I ett större område mitt på ekliptikan är det tomt på stjärnor. Ligger det ett svart hål och drar undan ljuset från stjärnor? Det är tack vare telefonappen som genererat bilden som det går att upptäcka svarta hålet. Jag har inte sett nåt sånt på andra delar av ekliptikan. En ide kommer genast att, är det är därför det är så kallt i början av juni. De välkända järnnätterna med nattfrost som nykomna växter ska försöka uthärda. En dagens bild från appen.

Bengts rymdväder.

Vädret och ekliptikans stjärnor.

RSS 2.0