Kraftigt snöfall och blå himmel.

Efter det kraftiga snöfallet så har snötäcket blivit någon decimeter på gårdsplanen. Vid middagstid uphörde nederbörden så jag tog tillfället i akt och tog en runda med bilen mot fäbodarna västerut upp på högre höjder. Där var snödjupet 2 dm och mer. Då och då skymtade blå himmel fram. Då vägen var oplogad blev bilen som en snöplog själv med snön som yrde både över och på sidorna av bilen. Efter rundturen kom vi i alla fall tillbaka ner till civilisationen om än med en snöig bil. Vädersvängningarna som har blivit de senaste dagarna kan bero på enligt min teori att stjärnkonstellationen plejaderna har befunnit sig i rymdfönstret. En bild ifrån rymdfönstret vid middagstid.

Några solglimtar till helgen.

Det är i alla fall två händelser som sker till helgen som kommer. Bakom månen ska de tre galaxhoparna passeras och sedan ska bakom jorden den lokala zenitlinjen korsa den lilla men ljusstarka stjärnhopen plejaderna. Kan tänka mej att solen kommer fram bitvis ett par timmar om dagarna fredag till måndag. Lite tidigare på fredag och lördag och lite senare till på söndag och måndag. Bild från på lördagen då plejaderna ligger till vänster och upp bakom jorden.
Och vid samma tillfälle vad som finns bakom månen.

Jupiter.

Dagens bild från telefonen. Det finns några stjärnor bakom planeten jupiter och dess månar. Inga starkare på gång de närmaste månaderna. I början av juni passerades planeten Neptunus och är en bit ifrån den nu.

Planeten Jupiter och dess härjningar.

Den syns ju tydligt nu på kvällshimlen. Tror att det är den som är lite gulaktig. Den ser ganska harmlös ut men kan vara ganska så impulsiv. Hur den uppför sig kan bero på vad som finns bakom den från solen sett. Under hela hösten har det varit en del ljusstarka objekt bakom den (gröna området) och de senaste veckorna en lite starkare stjärna (lilla röda området). Det varma vädret som nu råder skulle jag tro att den rätt så mycket del i.

Bengts rymdväder.

Vädret och ekliptikans stjärnor.

RSS 2.0