Vårdagjämning och snösmältning.

Det streckade området är det område som den lokala linjen för 61:a breddgraden panorerar över under dagen. De närmaste veckorna täcker linjen de turkosa galaxhoparna med en del intensiva galaxer. Den lila axeln är jordaxeln och den röda är ekliptikan.

En egenskap på plasma.

Ett plasma består bland annat av fria elektroner vilket gör det elektriskt laddat. Plasmastrålarna borde då dras mot jordklotets poler likt den kosmiska strålningen som bildar norrskenet. Då är det bara på högre latituder som det ger en ökning i solstrålning. Det kan vara det fenomenet som boostar värmen av och till på nordligare latituder. Dagens bild:

Förmedlar plasma energi och gravitation?

Låt säga att plasma kan förmedla energi och magnetiism. Då hade jag fått ett bra svar på den här sol-jordlinjens tillfälligt ökande energier i solljuset vid vissa tillfällen. Därtill hade den sammanhållande kraften i galaxer med krafter mellan stjärnor också fått en förklaring. Sedan hade en del konstigheter med gps-satelliternas ryckiga gång kunnats förklaras. Det är lite om de teorier jag har. Dagens bild av sol-jordlinjen visar att det är den mellersta galaxhopen nu på vårvintern som är aktuell.

Ett möjligt fysikaliskt fenomen.

Det kan vara ett välkänt fysikaliskt tillstånd som kan förklara temperturhöjningar vid Sol-jordlinjens möte med starkare stjärnor. Tillståndet är också en av rymdens vanligaste beståndsdel när man kikar på andra galaxer. Det är inte materia i fast form, och inte i vätskeform, och inte i gasform, utan det som kallas för plasma. Eftersom jag kikar på rummet mellan solen och andra stjärnor med den här sol-jordlinjen så kan det vara som ett rep med plasma mellan stjärnor. En bild från dagens mera jordnära aktivitet för omväxlings skull. 12 km på skidor.

Bengts rymdväder.

Vädret och ekliptikans stjärnor.

RSS 2.0