Inte så mycket regn idag.

Den lokala Zenitlinjen får en kontinuerlig träff idag när linjens vridningsaxeln hamnar precis på stjärnan "HIP 90513". Blir det något regn idag blir det inte så mycket och så kommer det från någon åskskur sent i eftermiddag.

Sol och värme på gång?

9:30 idag blir det en träff på ett stjärnkluster "NGC6440". Sedan 12:15 blir en mycket närbelägen stjärna på 58 ljusårs avstånd "58 Oph" aktiv. Har den fått namnet 58 Oph För avståndets skull? Sedan finns en stjärna mitt på ekliptikan som får sitt maximum mitt på dagen i dag klockan 13:00. Mycket på en gång men så är det när rymdfönstret ligger nära galaxcentrum. I dagligt tal kan man säga att det blir midsommarväder. Lite ovanligt kanske att referera midsommarväder.
om några dagar.

Soligt hela dagen.

Idag vrider sig den gröna linjen sig runt och träffar en svagare men närbelägen stjärna. Stjärnan befinner sig på en position som gör att den blir i aktivt läge hela dagen.

Programmeringen fortgår.

Lyckades få till ett par viktiga rader till i mobilprogrammet. Ännu några rader till måste nog till för att appen ska vara bekväm att använda. Programarbetet blir lite impulsartat. Idag är vädret speciellt då den gröna linjen långsamt tangerar och sedan träffar ett stjärnkluster vid namn NGC6287. Jag kan tänka mej att det kan bli åska. Dagens rymdbild.

Bengts rymdväder.

Vädret och ekliptikans stjärnor.

RSS 2.0