Månens passering av vintergatan.

Månens gång förbi vintergatans centrum förmedlar också värme kan jag tro. Dom närmaste dagarna finns vintergatans centrum bakom månen. Och till lördag är månen på vänster sida utanför vintergatan igen, så då kan det bli lite kallare. Och sen brukar det ju vara lite kallare mot valborg också. Dagens rymdbild:

Svag och obetydlig, men på rätt plats.

Då den lokala zenit-axeln under dagen vrider sig medurs, träffar axelns vridningscentrum en obetydlig stjärna vid namn HIP 67344 och på 100 ljusårs avstånd vilket är relativt nära. En stjärna är dock en stjärna och då ingår den i den kosmiska webben som jag tror förmedlar ljus och strålning sinsemellan stjärnor. Idag kan det bli extra soligt med lite mera snösmältning. Dagens rymdbild:

Stjärnan Spica.

Det kan vara den blå stjärnan Spica som ger det fina vädret. Men även fullmånen till vänster kan ha bidragit. Dagen rymdbild:

Klimatomslag.

Det blir betydligt glesare med starka stjärnor längs med ekliptikan. Det är mot vänster i bild som jordklotet rör sig. Om det beror på att vintergatan skymmer sikten utåt rymden har jag ingen koll på, men det dyker upp nån då och då framöver ändå. Det kan ha att göra med hur stjärn och galaxhoparna formar sig i rymden också. Trots allt så blir dagarna längre och längre och då blir det varmare i alla fall. Dagens rymdbild:
Bild från igår östra värmland:

Bengts rymdväder.

Vädret och ekliptikans stjärnor.

RSS 2.0