Grått, mulet och fullmåne.

Även om den starka galaxen M74 finns rakt ovanför soljordlinjen idag så kommer fullmånen under dagen att dra ner solstrålningen. Grått och mulet ser det ut att bli. Dagens bild:

Blåsigt och kallt ger energi.

När jag ser på andelen vindkraft som blir elström är det svårt att förstå hur mycket elkraft vinden producerar. De senaste dagarna har andelen varit i kring 35 procent av sveriges totala elproduktion. Om man på något sätt kunde ge vindprognoser så hade man varit mer förberedd när det t.ex. blir billigare ström. På sol-jordlinjen kan man se att den just passerat en liten koncentrerad galaxhop. Det brukar bli lite ljusare och soligare när en galaxhop är i närheten av soljordlinjen. Dagens bild:

Avlänkad strålning.

Det finns ett fenomen vid namn Merkurius retrograd där merkurius går på jordens sidan av solen som ger en illusion av att merkurius går baklänges runt solen. Sedan finns Mars på motsatta sidan av solen som också länkar av och försvagar strålning och värme mot jorden. Summa sumarum länkas värmestrålning av från jorden och det blir kallare och mera nederbörd. Det här årets brittsommar blir lite försvagat kan jag tro.

Det blir brittsommar i år också.

Det här gråa regniga vädret verkar ju vara i evighet, men ser jag på rymdkartan så kommer det att bli betydligt soligare i två veckor framöver. Det är både månen och stjärnor som har en del i det. Förändringen kan komma redan på måndag.

Bengts rymdväder.

Vädret och ekliptikans stjärnor.

RSS 2.0