Månen kyler.

Månen går högt på himlen och bakom den är nu en galaxhop. Förhöjd kosmisk strålning från den bakomvarande galaxhopen kan göra att kylan tilltar tillfälligt idag och i morgon. Det är tre stycken galaxhopar i rad vid namn "Berenikes hår" som ska passeras till på måndag. Berenikes hår är en benämning från gamla egyptien. Dagens bild: Till vänster visar rymden bakom månen och till höger rymden bakom jorden. Stjärnan Aldebaran ner till höger ska det vara.

Kallare väder.

Ser man på solsystemet just nu, så har Jordklotet gått förbi alla stora planeter. Vintern som kommer blir det ganska tomt i rymden bakom jorden sett från solen. Då kan det bli kallare väder. Jag får försöka förbereda mig på den extra kylan som kommer. Dagens bild:

Dagens bild

Det kan bli varmare i några veckor framåt av vad som finns bakom jupiter och jorden.

Vintergatan aktuell igen.

Nu när den här sol-jordlinjens riktning närmar sig och sedan dyker in i vintergatan, då avskärmas andra galaxer bort i det här rymdfönstret. Men då kan ljuset från vår egen galax göra sig gällande. Kallare blir det ju, men blir det annat väder av ljuset från vintergatan också? Sedan har jord-månlinjenen nu kommit mitt för vintergatans centrum och kanske höjt temperaturen nån grad. Det utlovade snöfallet kan ha värmts upp. Dagens bild:

Flera dagar av astronomisk aktivitet.

Förra veckans alla dagar hade en astronomisk aktivitet med solen. Efter det blev det en aktivitet med månen under och efter helgen. Är det nu varmare än normalt så finns det en anledning till det. Nu ska det väl bli lugnare astronomiskt sett och därmed lite kallare. Kylan med snö och is kommer om tio dagar och i mitten av månaden är väl vintern här. Dagens bild visar både sol-jordlinje och jord-månelinje.

Bengts rymdväder.

Vädret och ekliptikans stjärnor.

RSS 2.0