Varm och solig höst.

Planeten Jupiter passerades av Sol-jordlinjen för en vecka sedan och har dessutom några halvstarka stjärnor bakom sig. När det inträffat tidigare har det ofta bildats högtryck. Kanske högtrycket håller i sig någon vecka framåt.

Komprimerat regnväder.

Översvämmade vägar inträffade härom dagen. Vädersystem trängdes ihop av östliga och västliga vindar. En förhöjd stjärnaktivitet på Sol-jordlinjen som träffade på Norska havet förstäkte en högtrycksrygg där och bidrog till komprimeringen in mot skandinavien där ett lågtyck med ostliga vindar rådde.

Middagssol.

Blir det nåt solsken idag så blir det mestadels efter klockan ett. Dagens bild.

Flera faktorer till varmt väder just nu.

En faktor är att planeterna Jupiter och Saturnus ligger så nära varann. En annan faktor är att planeterna ligger mitt emot solen så att Sol-jordlinjen går mitt emellan dem. Sedan är det ju nästan mitt i eftersommaren när allt är uppvärmt. Och sedan så har vi månen som med sin vinglande bana kommit närmare ekliptikan och får en joker-effekt allt efter vad Jord-månlinjen träffar på. Alltså det blir varmare när man minst anar det och även kallare för den delen. Dagen bild utmed Sol-jordlinjen.

Saturnus passage och väderomslag.

Efter några regntyngda dagar ljusnar det upp igen. Och idag befinner sig planeten Saturnus mitt för den här magiska linjen som går igenom solen och jorden. Dagarna före den här planetpassagen har det verkligen kylts ner och regnat. Dem stora planeterna kan ha en effekt vid passering av den magiska linjen. Nu ser vädret ut att stabiliseras igen och så här ser dagens bild ut längs med den magiska linjen.

Bengts rymdväder.

Vädret och ekliptikans stjärnor.

RSS 2.0