Månen och planeten Uranus på en linje.

Ikväll kommer månen och Uranus in på samma linje som Sol-jordlinjen. Alltså på en och samma linje radas dom upp. En ide jag får om sol och planeter på en linje är att dem fungerar som en riktantenn. Kanske därav orsaken som ger effekter från stjärnträffar. Nu verkar det vara ganska tomt på nån stjärna ikväll. Bara en svagare galax uppe till höger och på magnituden 12,6 en grad ifrån linjen som blev passerad igår.

Analys av astronomiskt läge och en skogsbrand 2018.

Dokumentationen som finns från branden på Trängslets militära område ger en god bild dag för dag vad som hände. Dessutom hade jag bokat plats en månad i förväg på campingen i Särna och kunde som turist se på nära håll helikoptertrafiken bort till brandområdet. Jag anade att det skulle bli varmt i juli men kanske inte så varmt som det blev. Nu efteråt har jag kikat på dem här två astronomiska linjerna, Sol-jordlinjen och Jord-mån-linjen under dem dagarna som det brann och sett att brandförloppet utvecklades väldigt följsamt dag för dag om man jämför vad som panorerades bakom dem två linjerna. Att bränderna 2018 var i det här formatet är ovanligt, men det var också det astronomiska läget. En beskrivande analys är väl inte omöjligt att göra men det får bli senare.

Planeten Mars extra ljusstark.

Planeten Mars är aktuell nu några dagar då den syns väldigt tydligt på natthimlen. Det som är speciellt är att man ser den ligga i sol-jordlinjen ut mot rymden. Det är i det lilla rymdfönstret som planeter och stjärnor eller vad det nu är som uppenbarar sig i fönstret, som ger återverkan på vädret. Nu är väl Mars inget varmare rymdobjekt men lite märkligt är det att planeten lyser upp nu när den annars inte ger mera sken ifrån sig. Igår kväll blev det också nymåne så då blir det väl lite diffust solljus idag när månen ger solljuset en viss distorsion.

Kallt och ruggigt värre.

Ingen direkt nordanvind att skylla på, men kallt och ruggigt är det. Det här lilla huset jag bor i fungerar väl som en blöt ylletröja i höstrusket. Bra med vedkaminen som extravärme, bara man ser till att ha fyr i eldstaden. I natt som var kom mån-jordlinjen in i en hop svagare galaxer, och kan därav ruskvädret ha uppstått. I sol-jordlinjen var det också glest för att inte säga tomt på stjärnor.

Efterdyningar från planets passage.

Höstrusket som infinner sig kan vara verkan från en längre tids varma väder då luften tagit upp mycket fukt. Värmen kan vara orsakad av planeten Neptunus passage genom sol-jordlinjen för några veckor sedan.

Bengts rymdväder.

Vädret och ekliptikans stjärnor.

RSS 2.0