Solen tillbaka.

Nu är stora planeterna passerade så nu kan det bli varma dagar igen. Det tar kanske några dagar att värma upp igen. Nätterna är ju otroligt kalla med bara ett par plusgrader. En sak har i alla fall det här kall och fuktvädret fört med sig, att det blir mycket bär.

Utdragen träff.

Det är inte vanligt med en utdragen träff som idag. men i år blev det med stjärnan HIP 97417. Bilden visar träffarna på den stjärnan som varit under dem senaste 7 åren jämfört med idag. 1 dygn i tid motsvaras av längden på blå strecket i rutan 2019. Det är ett stort lågtryck som har varit på väg in mot Svealand men som formligen upplöses när det blir en sån här träff.

Största planeterna.

Linjen ligger mitt emellan Jupiter och Saturnus, och då dras energin in till dom istället för till oss. Det är väl att vänta nån vecka eller två tills Sol-jordlinjen kommer förbi dragningskrafterna från dem där tunga planeterna.

Om en vecka blir det varmare.

Det kan vara Jupiter och Saturnus är orsaken till kalla vädret. Men om vecka kommer Sol-jordlinjen ifatt planeterna och då kommer värmen tillbaka med besked. Förhoppningsvis sista dagen före semestern idag. Eller hur jag nu ska arbeta i Coronatider. Väder blir det i alla fall.

Extremt stark sol

Jag hade mina aningar, och mycket riktigt kom det bilder med stark kvällssol. Fullmånen ligger på linjen som går emellan Jorden och superstarka M22. Tidpunkten var ca 21-22.

Soligt idag enligt prognosen.

Det är väl bra om man kan göra prognoser framåt med det här dataprogrammet. Det är ju bara att välja tidpunkt så ser man om det blir träffar eller inte. Vad programmet kan framåt i tiden kan det också bakåt i tiden. Man väljer bara plats och tid. Ett exempel jag har är, dimman vid Lytzen. Enligt programmet så ljusnar det upp nån timme på eftermiddagen i novembermörkret. Blir det ljust så ser man bättre och vet vilka som är vilka i en strid. Platsen, tiden och ljusförhållandena stämmer bra för det tillfället. Stjärnorna som var aktuella var Plejaderna. Jag tror man kan få klarheter med en del mystiska händelser som inträffat under år som gått.

Bengts rymdväder.

Vädret och ekliptikans stjärnor.

RSS 2.0