Ljusstarka galaxer M33 och M31

Efter att det några veckor har varit mörkt kallt och regnigt så har det blivit lite ljusare och varmare på eftermiddagarna. Tror nog att dom här galaxerna har en avgörande betydelse för det. På söndag så kommer dom ur svep-området för zenitlinjen, den gröna streckade linjen.
Svep-området är olika för olika latituder. I Danmark t.ex. ligger galaxerna 1 vecka längre i svep-området än här i mellan-Sverige. På den undre bilden syns den vänstra linjen för mellan-Sverige och den högra för Danmark.

Ljusan dag på onsdag.

Blir ljusare på onsdag. Även vid mulet väder så blir det ljusare. Galaxhoparna förhöjer dagsljuset.

Söndagsväder

En starkare stjärna kommer i träff i morgon söndag. Och så kommer månen in från höger så det blir fullmåne. Brittsommarväder dom närmaste dagarna

Närstående stjärnor med gemensam strålpunkt.

Sinsemellan närstående stjärnor med mindre spridning än 1 grad kan ha en gemensam strålpunkt. I ett till synes tomt område med stjärnor kan ändå ha en punkt som ger effekt. Den observerade gemensamma tyngdpunkten för en samling stjärnor kan återge effekten av alla ingående stjärnor i den avgränsade gruppen. Alltså en betydande effekt i en tom punkt som är tyngdpunkt för en grupp stjärnor.

Bengts rymdväder.

Vädret och ekliptikans stjärnor.

RSS 2.0