Varmare kvällar.

Nu passerar Jorden den större galaxhopen C och därmed kommer zenitlinjen under kvällstid B att hamna i centrum på galaxhopen. Veckan som varit har zenitlinjen hamnat i galaxhopen på förmiddagarna A och gett störst solchanser då.

Vinter, senvinter, vårvinter och vår.

Aktuell bild 21-03-21 Tid kl 20:00
A = Vinter B= Senvinter C= Vårvinter D= Vår När Jorden är vid respektive bokstav så infaller årstiderna i grova drag. Våren kommer etappvis efter varje galaxhop.

Väder och klimat, ett svårartat forskningsområde.

Gör man en upptäckt inom klimatforskning som är enkel att bevisa så är det i alla fall svårt nog att få uppmärksamhet för det. Jag vill påstå att jag har gjort en upptäckt inom klimat och väderområdet. Men när jag vill förklara min teori och modell så sträcker sig intresset till att påpeka att det finns vädertjänster som dygnet runt sysslar med att göra prognoser. Så då undrar man varför det finns skolor universitet och forskningsanstalter som ägnar tid åt forskning och vetenskap när det i alla fall redan finns superdatorer och formler som kan förklara och räkna ut allt möjligt. Min åsikt blir bara den att det handlar mer om showbusiness än att hjälpa människor som har väderrelaterade problem.

Bengts rymdväder.

Vädret och ekliptikans stjärnor.

RSS 2.0