Jupiter och stjärnkluster i konjunktion.

Om vädret är lite speciellt just nu, så är också objekt i kontrariktningen mot rymdfönstret det också. Bilden visar solsystemet med ordinarie riktning av fönstret ut mot rymden.
Bilden nedan är fönstret i kontrariktningen och visar Jupiter till höger om solen och är på väg mot vänster och ska passera stjärnklustret M22 till vänster om solen. Jupiter och M22 ligger på motsatta sidan i solsystemet och är långt ifrån jorden. Men när dom ligger på en rak linje med jorden så brukar det bli lite speciellt ändå.

Lugn solaktivitet.

Det har varit lugnt med solaktiviteten en längre tid. Och så har det varit sparsamt med stjärnor några dagar i rymdfönstret bakom jorden vilket syns till höger och övre delen av bilden. Men nu kommer centrum på galaxskivan in i fönstret igen till nyår. Lite mer växlande väder är att vänta då solen har mera kraft att bränna igenom molntäcket. Inte för inte det heter i visan "när juldagsmorgon glimmar". En av dom hetaste stjärnorna under hela året träffar i år zenitlinjen på julafton klockan 14:00.

Bengts rymdväder.

Vädret och ekliptikans stjärnor.

RSS 2.0